Spataderen (niet verzekerde zorg)

Cosmetische behandeling van spataderen in het Diakonessenhuis

Sommige spataderbehandelingen worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Meestal gaat het om kleinere spataderen, of spataderen die overblijven na een medisch noodzakelijke (endovasculaire) behandeling.

Het Diakonessenhuis biedt u de mogelijkheid om deze cosmetische spataderen te laten behandelen, waarbij u zelf de kosten van de behandeling betaalt.

Hoe weet ik of mijn spatader behandeling vergoed zal worden?

Met een verwijzing van de huisarts kunt u op het gewone spreekuur van de dermatoloog gezien worden. Dit eerste consult en het spataderonderzoek (duplex) wat daarbij hoort valt onder verzekerde, vergoede zorg.

(Als uw eigen risico nog niet is aangesproken zult u het bedrag wat in het eigen risico nog niet gebruikt is zelf moeten betalen)

Pas na dit onderzoek kan de dermatoloog beoordelen welk deel van de behandeling die u moet ondergaan, wel of niet vergoed wordt door de verzekering.

Op dat moment kunt u zelf kiezen of u een afspraak wilt maken voor een cosmetische behandeling. Uw dermatoloog zal u duidelijk vertellen wat de kosten hiervan zijn . Er zal geen cosmetische behandeling gedaan worden zonder uw uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming. De cosmetische behandeling zelf vindt plaats op een later tijdstip.

Prijzen

Een cosmetische behandeling van spataderen kost €200 per behandeling van 15 min. Dit is inclusief de steunkous tot aan de lies die u na de behandeling moet dragen. Als u al een steunkous heeft omdat u kort tevoren bij ons behandeld bent, bedraagt de prijs €150.

Op de dag van de behandeling betaalt u de behandeling door middel van een pinautomaat op de polikliniek dermatologie. Zonder pinbetaling kan er geen behandeling plaatsvinden.

Helaas zijn wij genoodzaakt om afspraken die u niet binnen 24 uur afzegt in rekening te brengen. U betaalt dan €60.

U kunt hiervoor een afspraak plannen via 088-250 5055.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen kan per behandelsessie één been behandeld worden. Meestal zijn er teveel spataderen om twee benen tegelijk te behandelen Er zou dan teveel vloeistof ingespoten moeten worden , wat medisch gezien niet wenselijk is. Alleen als u heel weinig spataderen heeft kunnen twee benen in één behandelsessie ingespoten worden .

Omdat niet alle spataderen verdwijnen na één inspuitingsbehandeling kunt u ervoor kiezen om meerdere behandelingen te ondergaan.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Onmiddellijk na de behandeling zijn de ingespoten spataderen opvallender en donkerder dan vóór de behandeling. In de weken tot maanden na de behandeling trekken deze verkleuringen meestal geleidelijk weg, ofschoon niet alle verkleuringen helemaal verdwijnen.

In zeldzame gevallen ontstaat in het behandelde gebied een roodpaarse vlek van heel kleine haarvaatjes.Niet alle spataderen verdwijnen na een scleroseringsbehandeling.

Hoe beter u de steunkousen draagt hoe mooier het resultaat zal worden.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de diverse mogelijkheden bij spataderbehandelingen verwijzen wij u graag naar spataderenutrecht.nl. De cosmetische behandeling van spataderen staat beschreven onder “sclerocompressie van spataderen”. In deze folder worden ook de bijwerkingen van de behandeling beschreven.

Locatie

De behandelingen worden door de dermatologen en het ondersteunend personeel uitgevoerd op de polikliek van het Diakonessenhuis in Zeist.

Kwaliteit en verantwoordelijkheid

De dermatologen van het Diakonessenhuis streven ernaar de patiënten optimale kwaliteit te leveren, waarbij medisch en maatschappelijke verantwoorde gezondheidszorg centraal staat.